Докато битката за председателското място опъва нервите на Корнелия Нинова,

...
 Докато битката за председателското място опъва нервите на Корнелия Нинова,
Коментари Харесай

Мъжът на Корнелия й купува перли

 

Докато борбата за председателското място опъва нервите на Корнелия Нинова, персонален празник през днешния ден я връща обратно в годините, в най-специалния й ден - преди 30 години, когато подписва цивилен брак.

Според обичаите това е перлена женитба, а традицията повелява брачният партньор да подари на обичаната си огърлица от естествени перли като знак на насъбрания сватбен стаж, напомня Ретро.

Корнелия и Митко се срещат, до момента в който учат в Софийския университет. Митко е по-голям от Нинова и следвал математика дружно с нейната сестра Руми. Именно каката на бесепарката я сватосала със своя състудент, а предлагането за брак не закъсняло. Нинова предходна под венчилото още преди да се дипломира като юрист в Юридическия факултет на СУ. Едва на 21 тя споделила „ да “ на мъжа си, с който се познавали още от детските години, защото били комшии в Мизия, откъдето той е родом, а тя е израснала. Митко спазил традицията и изискал ръката и от родителите й. Сватбата им била скромна, поради бедните години, в които се залюбили.

На церемонията участвали единствено най-близките им родственици, другари и кумовете. Корнелия с носталгия си спомня, че сама се гримирала и фризирала за щастливия ден вживота си, а роклята, с избрала дружно с майка си Маргарита.

Младото семейство се открило в София, където проплакал и техният единствен наследник. Рафаел се родил в ръцете на лекарите в „ Майчин дом “ единствено 3 години откакто родителите му се оженили. В момента той е на 27 години и гради кариера в банка Ротшилд в Ню Йорк.

Нинова признава, че със брачна половинка си са имали сериозни интервали в брака си. Такъв е бил моментът още в зората на нейната кариера, когато тя работела в Следствието, а синът им бил бебе.

„ Водех тежко дело за престрелки сред мутренски групировки. Една вечер имах спогодба с мъжа ми да излезем след работа дружно и да отидем да купим нещо на мъничкия ни наследник. Работех по делото на „ Развигор “ и внезапно извън пред постройката се изсипаха 30 джипа, цялото кръстовище беше блокирано. Аз трябваше да взема мярка задържане под стража, трима-четирима трябваше да ги пратя в ареста. В това време пристигнаха брачният партньор ми с бебето. Видях ги, обадих им се и им споделих незабавно да се махат от улицата, с цел да не ги гледат. Вечерта, като се прибрах у дома, Митко ме попита – това ли ще е нашият живот, по този начин ли тримата ще живеем, да се крием и да се опасяваме за сина ни? Каза ми да помисля дали това ще е кариерата ми! Аз помислих и... взех решение. И напуснах Следствието “, споделя преди време Корнелия.

Към днешна дата мъжът заема апетитна директорска позиция в „ Лукойл “ и взема даже по-голяма заплата от нейната. Напук на схващанията, че снахите и свекървите не се тачат, Нинова е извънредно близка с майката на своя брачен партньор. Мама Дафинка, както бесепарката назовава свекърва си, към момента живее в Мизия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР